Вівторок, 19 березня 2024 року

Про скандал з гральним бізнесом та рівень прийняття рішень у Нацбанку

Андрій Пишний створив проблеми мільйонам клієнтів "Монобанку". Адже НБУ вивів з ринку "АйБокс Банк", що володів мережею терміналів для поповнення карток Mono.

Одразу скажу, що з "Монобанком" все ок, турбуватись не варто. Є альтернативні мережі для поповнення карток, також я сподіваюсь на якнайшвидше вирішення питання з "АйБоксами".

Співчуваю власникам та лідерам "Монобанку". Як можна вести бізнес в Україні, якщо одного разу твій бізнес просто й@бнуть, не попередивши?

Але я про інше. Можливо, саме зараз комусь з клієнтів "Монобанку" не вдалося поповнити картку, і це багато що зіпсувало. Можливо, хтось не зміг підтримати ЗСУ чи перевести життєво важливу допомогу. Тож клієнти мають розуміти, кому завдячувати своїми проблемами.

Це Андрій Пишний, що загрався у самопіар. Він вирішив використати нещодавній скандал з міскодінгом для власного просування. Тому наклав величезний штраф на "Укргазбанк", а тепер - відкликав ліцензію в "АйБокс Банку". Мовляв, суворий регулятор (який рік спостерігав за цим, а потім зробив вигляд, ніби "дізнався") покарав винних у порушенні закону.

Хочу сказати дві речі.

Перша. Краще б Пишний не піарився, а дійсно дбав про клієнтів. Перш ніж відкликати ліцензію, НБУ мав вирішити головне питання - з терміналами iBox. Бо це стосується мільйонів(!) людей. А так ніби повернулися славетні часи "банкопаду", коли мільйони клієнтів дізнавалися, що їх грошам пзда. Тому що так вирішили певні посадовкині з НБУ. Нащо потрібен той PowerBanking, якщо у дрібних питаннях відбувається така ср@ка?

Друга. Якщо НБУ не хоче отримати звинувачення у політичних інтригах, він має назвати усі дев'ять банків, які обслуговували гральний бізнес. А разом із цим - санкції, які наклав НБУ на ці банки. Бо штраф у 68 млн грн для "Укргазу" та ліквідація "АйБокс Банку" - це наслідки скандалу навколо грального бізнесу.

Якщо НБУ не поводитиметься цілком прозоро, то це означатиме інше: що скандал з гральним бізнесом створили спеціально аби перерозподілити потоки від грального бізнесу. Викинути "Укргаз" та "АйБокс" та поставити інші банки. Свої.

Сергій Лямець

 

Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.