Вівторок, 19 березня 2024 року

Заарештована російська суперяхта вперше пішла з молотка

Власник заарештованої у березні яхти не виплатив кредит у розмірі 20 мільйонів доларів США, після чого яхту Axioma було заарештовано.

2762457

Суперяхту Axioma російського олігарха Дмитра Пумпянського було продано на аукціоні в Гібралтарі. Ці торги вважаються першими такого роду після вторгнення Росії в Україну, повідомляє у вівторок, 23 серпня, Reuters.

Судно завдовжки 72,5 метра було продано з аукціону Адміралтейським судом Гібралтару через систему закритих торгів, які відбувалися в електронному вигляді та завершились в обід 23 серпня.

 

Американський банк JP Morgan заявив, що власник заарештованої в березні яхти не виплатив кредит у розмірі 20 мільйонів доларів США, і на вимогу фінустанови Axioma було заарештовано.

 

Точна сума угоди тримається у секреті. На старті продажів яхта оцінювалася в 70-75 млн євро. JP Morgan вимагатиме лише належні йому згідно з боргом 20,5 млн євро. Джерело в уряді Гібралтару наголосило, що залишок буде швидше за все заморожений на рахунках аукціонного дому.

 

Також із суми, вирученої за продаж судна, буде вилучено кошти, витрачені на заробітну плату екіпажу, оренду корабельні та технічне обслуговування з березня до серпня 2022 року.

 

Заявлено, що успішний продаж стане еталоном для інших банків, які прагнуть відшкодувати збитки, продавши з аукціону вилучене майно та інші активи олігархів, які потрапили під санкції.

Джерело: Корреспондент

Метки: РФ, яхта
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.