Вівторок, 19 березня 2024 року

Як завантажувати картоплю в сітчастий мішок простіше та швидше?

Читать на русском

Для збору бульб картоплі використовують ящики, поліпропіленові мішки, поліетиленові сітчасті упаковки. Сітка овочева використовується для сортування не рідше за інші пакувальні матеріали, транспортування та зберігання картоплі.

Однак, коли настає час її збирати, виникають складнощі, через що процес затягується. По-перше, одній людині досить довго доведеться вкладати врожай у сітку, тому що вона втрачає форму і її потрібно виправляти. По-друге, картопля розподіляється нерівномірно і її доводиться постійно трясти, щоб вмістити якнайбільше бульб.

Як завантажувати овочі в сітку-мішок швидко – розповімо далі.

Способи збирання врожаю в сітку-мішок

У домашніх умовах картоплю викопують, просушують та вручну сортують у мішки. З урожаєм у невеликих обсягах можна впоратися за пару днів, але коли йдеться про трофеї не з городу, а цілих полів, то потрібна автоматизація процесу.

Ось як це виглядає поетапно:

  1. Картоплю зважують.
  2. Бульби закладають у спеціальне відділення сортувальної машини.
  3. Сітка в рулоні розмотується і закріплюється так, щоб овочі з горловини не пролітали повз.
  4. Машина подає овочі, мішок наповнюється та зашивається.

Є багато різновидів таких агрегатів, але не завжди є можливість і сенс їх купувати, щоб наповнити сітки овочами. Пропонуємо лайфхак для завантаження картоплі в мішки: як зробити найпростіший пристрій.

Інструкція: як зробити своїми руками пристрій для наповнення овочевих сіток

Щоб спростити процес збирання врожаю, вам знадобиться:

  1. Металевий прут завдовжки 94-100 сантиметрів.
  2. Зварювання.
  3. 4 металеві ніжки приблизної довжини 80 см.
  4. 4 сферичні наконечники (гострі можуть порвати нитки).

Найбільший металевий прут потрібно перетворити на кільце радіусом приблизно 15 см. Потім до нього необхідно приварити ніжки. Там заздалегідь можна приварити наконечники чи зробити це третьому етапі.
Важливо правильно помістити його в мішок, щоб горловина сітки припадала на металеве кільце. Зручніше перевернути пристрій ніжками вгору і надягнути на них мішок. Пристрій готовий до використання.
Так овочева сітка стає стійкою і зручно її наповнювати без допомоги сторонніх. Урожай розподіляється рівномірно, не потрібно витрачати час на те, щоб трясти сітку та досипати картоплю.

Порада: якщо ви сортуєте картоплю на продаж, вибирайте сітки фіолетового, жовтого і червоного кольору. Вони роблять товар привабливим, оскільки найкраще поєднуються з його кольором.

"Джерело: llc-fintrade.com"

Читати по-українські

Как загружать картошку в сетчатый мешок проще и быстрее?

Для сбора клубней картошки используют ящики, полипропиленовые мешки, полиэтиленовые сетчатые упаковки. Сетка овощная используется для сортировки не реже других упаковочных материалов, транспортировки и хранения картофеля.

Однако, когда приходит время его собирать, возникают сложности, из-за чего процесс затягивается. Во-первых, одному человеку довольно долго придется вкладывать урожай в сетку, так как она теряет форму и её нужно поправлять. Во-вторых, картофель распределяется неравномерно и его приходиться постоянно трясти, чтобы вместить как можно больше клубней.

Как загружать овощи в сетку-мешок быстро — расскажем далее.

Способы сбора урожая в сетку-мешок

В домашних условиях картофель выкапывают, просушивают и вручную сортируют в мешки. С урожаем в небольших объемах можно справиться за пару дней, но когда речь идёт о трофеях не с огорода, а целых полей, то требуется автоматизация процесса.

Вот как это выглядит поэтапно:

  1. Картофель взвешивают.
  2. Клубни закладывают в специальное отделение сортировочной машины.
  3. Сетка в рулоне разматывается и закрепляется так, чтобы овощи с горловины не пролетали мимо.
  4. Машина подает овощи, мешок наполняется и зашивается.

Есть много разновидностей таких агрегатов, но не всегда есть возможность и смысл их приобретать, чтобы наполнить овощами сетки. Предлагаем лайфхак для загрузки картофеля в мешки: как сделать самому простое устройство.

Инструкция: как сделать своими руками приспособление для наполнения овощных сеток

Чтобы упростить процесс сборки урожая, вам понадобится:

  1. Металлический прут длиной 94-100 сантиметров.
  2. Сварка.
  3. 4 металлических ножки примерной длины 80 см.
  4. 4 сферических наконечника (острые могут порвать нитки).

Самый большой металлический прут нужно превратить в кольцо радиусом примерно 15 см. Затем к нему необходимо приварить ножки. На них заранее можно приварить наконечники или сделать это на третьем этапе.

Важно правильно его поместить в мешок, чтобы горловина сетки приходилась на металлическое кольцо. Удобнее будет перевернуть устройство ножками вверх и надень на них мешок. Приспособление готово к использованию.

Так овощная сетка становится устойчивой и её удобно наполнять без помощи посторонних. Урожай распределяется равномерно, не нужно тратить время на то, чтобы трясти сетку и докладывать картошку.

Совет: если вы сортируете картофель на продажу, выбирайте овощные сетки фиолетового, желтого и красного цвета. Они делают товар привлекательным, поскольку лучше всего сочетаются с его цветом.

"Источник: llc-fintrade.com"

Метки: сетка-мешок
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.