Вівторок, 19 березня 2024 року

В Україні дали “зелене світло” на постачання біометану в газотранспортну мережу

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) у вівторок, 2 серпня, прийняла постанову "Про внесення змін до Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем". Це дозволить постачати біометан в мережі, йдеться у пресрелізі Держенергоефективності.

Постанова передбачає збільшення молярної частки вмісту кисню у природному газі з 0,02 мол. %: до 0,2 мол. % для доступу біометану до газотранспортної системи;

до 1,0 мол. % для доступу біометану до газорозподільних систем.

Тож виробники біометану зможуть звернутися до операторів ГТС та ГРС за технічними умовами щодо постачання біометану в мережі.

Також 22 липня Уряд затвердив Порядок функціонування реєстру біометану.

“Таким чином, на державному рівні акумульовано зусилля усіх – Парламенту, Уряду, Міненерго, Держенергоефективності, НКРЕКП – для запровадження ринку біометану в Україні”, – йдеться в матеріалі.

В Держенергоефективності підкреслили, що розвиток виробництва біометану є одним із шляхів заміщення газу та декарбонізації, яким активно рухається Україна спільно з ЄС в умовах глобальної енергетичної кризи та енергетичного терору росії. Нагадаємо, Україна, навіть під час війни, має значний інтерес у розвитку ринку біометану, адже він сприяє енергонезалежності, бо зменшують потребу в природному газі.

 

Джерело: Екополітика

 

Метки: біометан
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.