Вівторок, 19 березня 2024 року

В Кабмине объяснили почему во время карантина нельзя продавать носки

В первый день жесткого карантина 8 января украинцы были шокированы ограничениями введенными в супермаркетах.

Нюансы ограничений в отношении некоторых товаров разъяснили главные карантинные ньюсмейкеры Виктор Ляшко и Максим Степанов.

Як наголосив заступник Міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, головною метою жорсткіших карантинних обмежень є зменшення мобільності людей та, як наслідок, запобігання інфікуванню коронавірусною хворобою. Однак, за його словами, під час будь-яких карантинних обмежень існує низка життєво важливих товарів, які не можуть бути закуплені наперед, а отже не можуть бути обмеженими.

«До попередніх карантинних обмежень, які застосовував Уряд, у представників бізнесу виникали запитання. Наприклад, чому ті ж іграшки дозволялись до продажу в супермаркетах, які торгують в основному харчовими продуктами, а в спеціалізованих іграшкових магазинах не дозволялись. Такі ж питання були й до одягу, взуття, посуду тощо», — зазначив Віктор Ляшко.

Головний державний санітарний лікар підкреслив, що все це не є предметами першої необхідності, але їх наявність у супермаркетах призводила до того, що люди їхали до цього маркету виключно за іграшкою, одягом, взуттям, посудом тощо, а не за харчовим продуктом.

«Через це збільшувалася мобільність та порушувався принцип карантинних обмежень. До того ж це було порушенням конкурентних умов між різними формами торгівлі, і страждали саме спеціалізовані магазини», — наголосив Віктор Ляшко.

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, зі свого боку зауважив, що карантинні заходи в частині торгівлі обмежують приймання відвідувачів на торговельних площах. Тоді як, наприклад, у кіосках приймання відвідувачів не передбачається.

«Постанова не передбачає припинення такої діяльності, тому з кіосків можна торгувати і кавою, і цигарками, і батарейками», — зазначив Максим Степанов.

Метки: карантин
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.