Вівторок, 19 березня 2024 року

Уламок китайської космічної ракети Чанчжен-5В впав на Землю

Перші блоки після відпрацювання розгону були відокремлені та впали у Південнокитайське море.

Космічне командування ЗС США заявило, що уламки розгінного блоку китайської ракети-носія «Чанчжен-5В» впали в Індійський океан у районі острова Борнео внаслідок неконтрольованого повернення в атмосферу Землі. Про це повідомляє DW.

Голова Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (НАСА) Білл Нельсон звинуватив Пекін у безвідповідальності у зв'язку з тим, що Китай не поділився інформацією про траєкторію падіння ракети на Землю.

«Усі космічні держави мусять дотримуватися встановлених кращих практик і виконувати своє зобов'язання щодо обміну подібною інформацією заздалегідь, щоб забезпечити надійне прогнозування потенційних ризиків падіння космічного сміття, особливо коли це стосується важких ракет-носіїв, таких як «Чанчжен-5В», – написав він у Twitter.

Це вже третій випадок протягом двох останніх років, коли Китай допустив неконтрольований вхід до атмосфери великих розгінних блоків.

Поки немає жодних повідомлень про виявлення уламків або пошкоджень. На думку експертів, вхід уламків в атмосферу зменшив ризик для населення, проте його можна було уникнути.

Перші блоки ракети після відпрацювання розгону ракети були відокремлені та впали у Південнокитайське море.

Метки: Китай, ракета
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.