Четвер, 28 березня 2024 року

У Дніпрі для будинків ОСББ та ЖБК за програмою співфінансування вже замовили 40 генераторів

У Дніпрі для мешканців багатоповерхівок (ОСББ та ЖБК) вже замовили 40 генераторів за програмою співфінансування. Цей пілотний проєкт запустили у місті минулого тижня. Таким чином будинки з власними даховими котельнями та насосними станціями мають можливість отримати за підтримки міської ради генератори всього за 25 % від ціни.

 

Дизайн без названия - 3

«Основна мета цих генераторів — забезпечити будинок критичною інфраструктурою, тобто ці генератори ми надаємо не для того, аби люди підключали їх до ліфтів, освітлення в будинку тощо, а тільки для того, аби не виникало аварійних ситуацій: не порозмерзались труби і не затопило весь будинок. Це пріоритет нашого пілотного проєкту. Наразі ми ретельно відбираємо заявки і обираємо ті будинки, яким це необхідно. Бо в нас є заявки, де люди просять генератор, аби зарядити гаджети, підʼєднати освітлення будинку тощо. Просто люди почули «генератор» та гадають, що роздають усім, але нам у першу чергу важливо, аби ми запобігли аварійним ситуаціям у будинках. Наразі ми вже замовили 40 генераторів, які плануємо передати наступного тижня», — зазначив начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.

 

Дизайн без названия - 4

 

Зі свого боку голова ОСББ «Дмитра Яворницького-46,46а» Наталя Абрамова додала: «На сьогодні тільки генератор може врятувати наші будинки, бо котельні вже 70 років і без електроенергії вона не працює, тобто якщо станеться відключення світла, то котельня вимкнеться. На сьогодні через аварійні відключення світла ми не встигаємо нагріти будинок, а за мінусової температури у нас просто затопить дім. Тож з генератором ми зможемо забезпечити 200 наших квартир теплом та уникнути аварійних ситуацій. Дякуємо, що є такий пілотний проєкт від міської ради».

Подати заявки за програмою співфінансування (75 % вартості оплачує місто, а 25 % — мешканці будинків ОСББ та ЖБК) ще можна. Для цього голові правління потрібно звернутись із заявою, в якій зазначаються:

- обґрунтування потреби,

- очікувана потужність,

- фазність генератора.
Заявки можна подати на сторінку у фейсбуці: Простір самоврядування — департамент з питань самоорганізації населення (https://www.facebook.com/osbbDnipro)

 

ПОПУЛЯРНЕ

Архів новин
Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.