Четвер, 28 березня 2024 року

Сталі відомі подробиці про мережу бункерів Путіна

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін має глобальну мережу секретних бункерів від Москви до Уралу і продовжує будівництво підземних сховищ у Росії.

За даними російських ЗМІ, офіційною системою бункерів займається Головне управління спеціальних програм при президенті Росії – це офіційна окрема силова структура, яка підпорядковується безпосередньо президенту.

 

Кількість приватних бункерів набагато більша, ніж тих, які можна вирахувати за держконтрактами і якимись іншими роботами.

Глибина тунелів у Москві становить до 200 м – про це розповідали дигери, які випадково потрапили в тунелі і які пізніше були за це засуджені до умовних і реальних термінів і були змушені покинути Росію.

 

Після того, як Путін прийшов до влади, за реновацію бункерів взялися з новою силою. Наприклад, у московських бункерах вирішили модернізувати ліфти і всього на 3 підйомники витратили 55 мільйонів рублів.

Насамперед приховані тунелі є в центрі Москви. За даними журналістів, відома підземна система "Метро-2" пов'язує урядові установи Москви (передусім Кремль) із бункерами в російській столиці, Балашисі, Чехові та мало не в Калузі.

Повідомляється, що таких об'єктів у столиці РФ не один десяток за різними адресами: Лучніковий провулок (недалеко від Луб'янки), Хрестовоздвиженський (біля Міноборони), Таганка (поруч із бункером Сталіна), багато сконцентровано навколо колишнього пустиря, який дигери називають "Раменки-43", розповідаючи, що саме в цьому місці розташоване ціле підземне місто, пов'язане тунелями з Кремлем.

Також підземні сховища є під палацом Путіна в Геленджику.

Журналісти вважають, що ще один із бункерів розташований у горі Ямантау в засекреченому уральському містечку Міжгір'я, що на півдні від Єкатеринбурга і точно між Магнітогорськом і Уфою.

Закрите адміністративно-територіальне утворення (ЗАТУ) Міжгір'я з'явилося після об'єднання двох військових містечок – Білорецьк-15 і Білорецьк-16, ­– розташованих на відстані 20 км одне від одного. Загалом там живе близько 15 тисяч осіб. В'їзд у місто навіть для росіян – суворо за спецперепустками.

Журналісти зазначають, що останні місяці роботи на Ямантау активізувалися. Грошей на це не шкодують. Над горою Росавіація встановила безпольотну зону, а пішки пройти туди теж складно.

За охорону цього будівництва відповідають військові, єгері, і, судячи з держконтрактів, квадрокоптери DJI Mavic 2 Enterprise Advanced з 32-кратним збільшенням і тепловізором (коштують від 500 тисяч до мільйона рублів за апарат).

Джерело: УП

Метки: бункер, Путин

ПОПУЛЯРНЕ

Архів новин
Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.