Вівторок, 19 березня 2024 року

Провідний російський розробник гіперзвукових ракет затриманий за держзраду

Найбільший російський вчений в області гіперзвукових ракет, директор Інституту теоретичної і прикладної механіки Сибірського відділення Російської академії наук Олександр Шиплюк заарештований за звинуваченням у державній зраді.

Про це повідомляють російські пропагандистські агентства ТАСС і РИА Новости.

За словами наукового керівника Інституту Василя Фоміна, фізика помістили до московського СІЗО "Лефортово". Його звинувачують у держзраді.

Як повідомляється на сайті інституту, Шіплюк очолює технологічну лабораторію з унікальними аеродинамічними трубами, спеціально створеними для імітації гіперзвукових умов.

Шиплюк став третім російським вченим, заарештованим цього літа за підозрою в державній зраді.

 

27 червня затримали головного наукового співробітника Інституту Анатолія Маслова. Він підозрюється в передачі відомостей, що становлять державну таємницю, пов'язаних з гіперзвуковими ракетами.

 

30 червня суд Новосибірська заарештував ще одного вченого - Дмитра Колкера, співробітника Інституту лазерної фізики Сибірського відділення РАН.

 

Його звинуватили в державній зраді за нібито співпрацю зі службами безпеки Китаю. Колкер, у якого діагностували рак четвертої стадії, помер при переведенні зі слідчого ізолятора.

Джерело УНИАН

Метки: РФ
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.