Вівторок, 19 березня 2024 року

Правительство не предусмотрело в Бюджете-2021 средства на вакцинацию от COVID-19

В проекте Госбюджета на 2021 год, который правительство подало на второе чтение в Верховную Раду не предусмотрены средства на вакцинацию от COVID-19 и нет средств на доплаты врачам за работу с пациентами больными коронавирусом. Об этом сообщила Национальная служба здоровья.

- У запропонованому бюджеті на 123 млрд на лікування пацієнтів з COVID-19 на весь рік передбачено лише 14,5 млрд грн. Зважаючи на динаміку захворюваності і зростання навантаженості на систему, вже у другому кварталі нам доведеться в десять разів зменшити видатки на лікування пацієнтів з COVID-19. І відмовитися від доплат лікарям за роботу з такими пацієнтами.

Аби подолати пандемію, потрібно закладати кошти не лише на лікування, а і на запобігання інфікуванню. Найбільш надійний метод - це вакцинація. У бюджеті обсягом 123 млрд у Програмі медичних гарантій 2021 не достатньо коштів для підвищення фінансування первинної ланки медичної допомоги та вакцинацію від COVID-19. Це питання національної безпеки. Уряди США, Німеччини на ще багатьох країн уже готуються до масштабного проекту вакцинації. І з боку України буде відповідальним та виваженим кроком - виділити на це кошти та забезпечити громадян захистом від хвороби,

- сказано в сообщении.

Метки: бюджет
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.