Четвер, 28 березня 2024 року

Навколо Запорізької АЕС посилюються бойові дії, – гендиректор

У районі тимчасово захопленої російськими військами Запорізької атомної електростанції посилюються бойові дії.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Глава Міжнародного агентства з атомної енергії сьогодні здійснив другий візит на Запорізьку АЕС в Україні на тлі загострення бойових дій навколо неї.
"Очевидно, що військова активність зростає у всьому цьому регіоні, тому слід вжити всіх можливих запобіжних заходів. Думаю, ні для кого не секрет, що в регіоні відбувається значне збільшення чисельності військ, відкрито говорять про наступ і контрнаступ", - зазначив Гроссі, оглянувши станцію.

Генеральний директор також наголосив, що перебуває на Запорізькій АЕС, щоб продовжити переговори щодо захисту станції, для чого знадобиться згода української та російської сторін про припинення вогню.
"Були різні концепції, над якими ми працювали. Спочатку ми зосереджувалися на можливості створення чітко визначеної зони навколо станції. Зараз концепція розвивається і більше зосереджується на самому захисті та речах, яких слід уникати. Робота ще триває", - сказав Гроссі.
Гроссі також повідомив, що МАГАТЕ розробляє нову концепцію захисту Запорізької АЕС та обговорює це питання з російською та українською сторонами.
Він повідомив, що, порівняно з попереднім планом, нова концепція передбачає звуження зони безпеки навколо станції.
"Ми розробляємо концепцію, яка розрахована на захист станції локальніше", - сказав гендиректор МАГАТЕ.

Метки: Запорізька АЕС

ПОПУЛЯРНЕ

Архів новин
Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.