Четвер, 28 березня 2024 року

Насосна станція: особливості, улаштування

Для подачі води до дачного котеджу або до приватного будинку при перебоях централізованого водопостачання знадобиться насосна станція. Це комплекс компактно об'єднаних пристроїв, що включає:

  • насос;
  • гідроакумуляторний бак;
  • реле тиску.

Кожна деталь конструкції виконує свою функцію. При спільній роботі цей комплект забезпечить автономне водопостачання будь-якого об'єкта.

Насос викачує воду з колодязя чи свердловини. Гідроакумуляторний бак призначений для накопичення запасів води. Реле тиску забезпечує необхідний тиск. Гідропневматичний бак компенсує зниження тиску у водопроводі. У разі припинення подачі води, установка стає резервним джерелом. Водяний акумулятор оптимізує роботу та підвищує ресурс насоса.

станция1

Принцип функціонування

Гідроакумуляторний бак називають гідропневматичним тому, що він розділений на кілька камер для води та стиснутого повітря. Коли користувач відкриває кран, під натиском мембрани, що стискається в трубопровід азотом або повітрям, запускається подача води з резервуара, де накопичився запас. Якщо в контурі падає тиск, реле замикає ланцюг, вмикається електродвигун установки.

Насосна станція в магазині 220 Вольт забезпечить резервне водопостачання дачі чи приватного будинку. Тут легко замовити конструкції, що відрізняються за характеристиками. Вибір залежить від призначення пристрою. Перед покупкою потрібно визначитись, які запаси води потрібні. Для постійного користування знадобиться великий гідроакумуляторний бак, для періодичного відповідно менше.

Для регулювання тиску у резервуарі встановлюється пневматичний насос. У габаритних ємностях з обох боків монтується мембрана. Додатково в разі потреби ставлять кран або клапан. Травлення малолітражних відбувається за допомогою запірної арматури на трубопроводі.

станция2

Насосна станція: як влаштована

Конструкція є комплектом пристроїв, здатних стабільно працювати тільки в поєднанні. Крім насоса, гідроакумуляторного бака, реле тиску, присутні:

  • манометр. Контролює показники робочого тиску;
  • фільтр грубої очистки. Видаляє тверді, великі домішки, на кшталт піску, мулу, каміння, окалини;
  • Зворотній клапан. Запобігає відтоку рідини в протилежному напрямку. Захищає обладнання від поломок;
  • шланг, за допомогою якого насос з'єднують із баком;
  • поверхневий електронасос;
  • кабель.

Автоматична насосна станція запускається, коли користувач відкриває кран. У блоці такої системи нерідко поєднуються реле тиску та захист від сухого запуску. При покупці більшість користувачів цікавляться наявністю функції регулювання тиску. Так легко підлаштувати систему під справжній режим експлуатації. Важлива можливість налаштувати мінімальну витрату, до якої електронасос не запуститься.

Метки: насосна станція

ПОПУЛЯРНЕ

Архів новин
Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.