Вівторок, 19 березня 2024 року

Картоплярі намагаються швидше зібрати врожай, щоб уникнути заморозків

Через дощ та надмірну вологу на деяких ділянках процес викопування картоплі йде нижчими темпами. Надмірна кількість опадів не матиме критичного впливу на якісні показники овоча. Більші ризики несе стійке зниження температури, яке згідно з довгостроковим прогнозом очікується вже в першій половині жовтня.

 

Про це AgroPortal.ua розповів керівник кластера «Картопля» «Континентал Фармерз Груп» Орест Кравчук.

Наразі викопування картоплі в компанії триває, опрацьовано вже понад 25% площ. Особливо чутлива до низьких температур чипсова картопля, оскільки цей фактор впливає на показник вмісту цукру. Під час планування ми це враховуємо і першочергово викопуємо чипсові сорти, залишаючи на пізніший період столову картоплю, яка не є такою вразливою до низьких температур.

За його словами, цього сезону в «Континентал Фармерз Груп» очікують отримати планову врожайність. У компанії відзначають, що цей сезон мав певні особливості, як-от недостатня кількість опадів у вегетаційний період, що вплинуло на кількість закладених бульб. Однак глобальних проблем з урожайністю немає.

 

Традиційно цього року «Континентал Фармерз Груп» вирощує столові, насіннєві та чипсові сорти.

Чипсові сорти: Леді Клер, Піроль, Опал. Їхня врожайність закладена на рівні 28,5 т/га.

Столові сорти: Рів’єра, Коломба, Мелоді. Цієї картоплі очікують отримати 37 т/га.

Насіннєва картопля має врожайність 28 т/га.

«Також цього року в промислових масштабах ми почали вирощувати сорт Фонтане. Він вважається універсальним і використовується у чипсовому, столовому та крохмальному напрямах», — розповідає Орест Кравчук.

Загалом цього сезону «Континентал Фармерз Груп» планує зібрати приблизно 70 тис. т картоплі. Більшість урожаю буде закладено на зберігання на власних картоплесховищах, його реалізовуватимуть відповідно до укладених контрактів.

Метки: картопля
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.