Вівторок, 19 березня 2024 року

Как Украинские ВСУ потопили непотопляемый “аналоговнетный” флагман черноморского флота рф

Вперше в світовій історії потоплено у бою ракетний крейсер.
Вперше у бою знищено найбільший флагманський корабель флоту РФ.
Вперше бойовий корабель знищено ударом протикорабельної ракети, повністю виробленої в України.
Вперше перемогу на морі здобули Збройні сили України.
Без всяких перебільшень - історична сенсаційна перемога України над російським флотом.
278568186_7530670583639839_7428403617430105170_n
За даними Цензор.Нет, Україна витратила за усі роки на програму розробки та виробництва ПКР "Нептун" приблизно 93 мільйони доларів. Тепер залпом "Нептуна" знищено ракетний крейсер вартістю до 1 мільярда доларів, флагман Чорноморського флоту, на якому тримає свій штаб та свій флаг командувач ЧФ РФ.
14 квітня міністерство оборони РФ визнало, що ракетний крейсер "Москва", флагманський корабель Чорноморського флоту, найбільший бойовий корабель на Чорному морі, потонув внаслідок "вибуху боєкомплекту" та "пожежі, причини якої з'ясовуються". Екіпаж крейсера ніби-то вдалось врятувати, але детальної інформації про втрати МО РФ як завжди не оприлюднило. Штатний екіпаж складає понад 510 осіб.
Українське командування та держпідприємство КБ Луч оголосили, що російський крейсер було уражено двома новітніми протикорабельними ракетами "Нептун".
Джерела Цензор.Нет кажуть, що "Москва" була знищена пусками двох протикорабельних ракет Нептун, які були здійснені з Одеської області з відстані приблизно в 130 км по російському ракетному крейсеру, який знаходився в районі острова Зміїний. Саме тут з борту "Москви" здійснювалось керівництво морською блокадою узбережжя України російським флотом.
Крейсер" Москва" добре захищений від ракетної атаки, такі кораблі - одна з найскладніших цілей, саме чреез сильну ешелоновану оборону від атак з повітря. Ракетний комплекс крейсера на базі С-300 має боєкомплект з 68 ракет. Також крейсер прикритий зенітно-рактеними та зенітно-артилерійськими комплексами для ураження протикорабельних ракет з малої відстані. Крейсер оснащений системами радіоелектронної боротьби та протидії, системами постановки перешкод.
Проте пошукові радари двох Нептунів самостійно захопили ціль, система управління виокремила серед великих хвиль та перешкод справжній крейсер, визначила оптимальну траекторію для атаки, щоб уникнути перехоплення ППО крейсера, та нанесли смертельний удар.
Тобто активна система наведення разом з алгоритмами селекції цілі серед перешкод дозволили ракетам самостійно навестись та визначити собі точки удару.
Тобто українські інженери КБ Луч розробили свою унікальну технологію, і поставили нашу державу серед 10 інших країн світу, які здатні виробляти свої власні протикорабельні ракети для ураження особливо захищених цілей.
Тепер Росія втратила корабель з найпотужнішим озброєнням для протиповітряної оборони можливої десантної операції на Чорному морі. Крейсер «Москва» типу «Слава» російські адмірали назвали «вбивцею американських авіаносців» через потужне ракетне озброєння далекої діі.
Невідомі втрати екіпажу «Москви» - російське Мніоборони завжди приховує втрати.
Зрозуміло одне - Росія зазнала важкої поразки, українці перемогли у бою.
Російський флот та противовітряна оборона кораблів показали свою вразливість, і виявилсь не здатні захиситит навіть свого флагмана. Це потужний черговий удар по експорту російського озброєння, та реклама українського ракетного виробництва.
"Москва", якщо б її здали на метал, важить як 250 танков, але основна вартість крейсера - це озброєня та електроніка. Знищений цілий комплекс озброєння, який Росія не здатна відновити у найближчі роки, кораблі такого класу в РФ вже не виробляються. Україна показує усьому світу кожен день, як саме треба бити російську збродну армію та флот. Дякуємо, КБ Луч, дякуємо ЗСУ.
Метки: крейсер "москва", Нептун
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.