Вівторок, 19 березня 2024 року

Голова Росатома оприлюднив таємну домовленість із МАГАТЕ

Виявляється, Росатом і МАГАТЕ домовилися без політики обговорювати виключно професійні проблеми. Про це Олексій Ліхачов, керівник російської атомної держкорпорації, сказав у суботу в інтерв'ю телеканалу «росія-24».

«Ми домовилися з колегами із МАГАТЕ, що залишаємо за дужками політику і говоримо лише про професійну співпрацю», – наголосив Ліхачов. І зазначив, що для російської сторони «головне завдання у складних сучасних умовах – забезпечити максимальну безпеку роботи атомних об'єктів України… Звичайно ж, залишитися поза політикою, поза політичними оцінками, кинувши 110 відсотків потенціалу на вирішення лише технологічних завдань – це велика заслуга нинішнього керівництва МАГАТЕ».

 

Якщо дійсно така домовленість між МАГАТЕ і Росатомом має місце, то:

МАГАТЕ вважає війну і акти ядерного тероризму в Україні «політичними питаннями», які не обговорюватиме з росією, і, відповідно, не збирається ними займатися;

обстріли атомних енергоблоків видаються МАГАТЕ цілком нормальними, аби не було ядерного вибуху та витоку радіації;

пан Гроссі фактично нічого не має проти акту агресії рф, мовчазно погоджуючись із тим, що безпеку атомних об’єктів України забезпечуватиме росатом.

 

Як нещодавно заявляв сам пан Гроссі, після відвідання минулого тижня України на зворотньому шляху до Відня він провів продуктивну зустріч із російською делегацією у Калінінграді.

Джерело Енергоатом

Метки: МАГАТЭ
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.