Вівторок, 19 березня 2024 року

Фонтан власноруч: на що звернути увагу?

Так приємно наприкінці стомлюючого дня посидіти в саду або у дворі, насолоджуючись шелестом листя та прохолодою фонтану. Облаштувати таке місце усамітнення у приватному будинку можна своїми руками! Важливо лише взяти до уваги кілька нюансів.

Що врахувати під час створення фонтану?

1. Розташування

Зазвичай на дачі або у дворі власного будинку не так багато місць для облаштування фонтану, проте фахівці рекомендують звернути увагу на розташування гідротехнічної конструкції. Небажано монтувати декоративне джерело води у таких локаціях:

  • близько до будинку - вітер відноситиме бризки та вологі повітряні маси у бік стін, що може спровокувати розвиток цвілі, гниття матеріалів;
  • під деревами - згодом потужне коріння рослин може пошкодити фундамент конструкції, її гідроізоляцію, а плоди, листя, насіння, квіти здатні засмітити труби або насос для фонтану;
  • на відкритих сонячних ділянках - постійна велика кількість світла і тепла провокує зростання мікроводоростей, появу неприємного запаху від води.

2. Тип фонтану

Визначтеся з дизайном та розміром майбутнього фонтану. Це може бути невеликий водоспад, каскад, водяний дзвін у декоративній водоймі, справжній гейзер або навіть багаторівнева композиція зі скульптурними прикрасами. Це залежить від ваших особистих уподобань, бюджету та загального стилю ділянки. Вирішивши питання дизайну, можна буде знайти насос для фонтанчика в Свердловин, адже тип джерела впливає на вибір обладнання для нього..

фонтан

3. Обладнання

Навіть для невеликої декоративної конструкції знадобиться спеціальне обладнання. Головну роль відіграє фонтанний насос, якому необхідно забезпечити підключення до електромережі. Для домашніх гідротехнічних споруд досить компактної занурювальної моделі. Такий насос легко змонтувати самостійно, не вимагає особливого обслуговування, може підтримувати використання різних форсунок. Перед покупкою уважно розрахуйте оптимальну потужність висоту викиду струменя. Зверніть увагу на габарити самої помпи - її має бути легко розмістити під поверхнею води або замаскувати декоративними елементами.

Важливою перевагою занурювального насоса залишається те, що він не потребує захисної автоматики: пристрій постійно знаходиться у воді, тому не перегрівається, не потребує змащування чи іншого обслуговування. Однак подібні насоси не можна включати в мережу на суху, а на зиму їх рекомендується демонтувати, щоб виключити замерзання залишків води всередині. Це слід враховувати при влаштуванні декоративної частини – замуровувати насос не можна. Якщо з демонтажем можуть виникнути проблеми, рекомендується встановлення поверхневої помпи. В цьому випадку насос для міні водоспаду може залишатися на своєму місці навіть узимку.

Зверніть увагу на наявність у помпи різних режимів роботи, комплектних форсунок. Це може стати перевагою, якщо конструкція фонтану дозволяє їх використовувати, хоча для більшості недорогих насосів садових достатньо базового функціоналу.

Метки: фонтан
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.