Вівторок, 19 березня 2024 року

З  18 років на строкову службу призивати не будуть – міністр оборони

Міністр оборони України Андрій Загороднюк дав роз'яснення щодо Указу президента про призов на військову службу.

- На весняний призов у квітні цього року ми НЕ будемо залучати 18-ти та 19-ти річних юнаків до строкової служби, за виключенням тих випадків, коли вони ДОБРОВІЛЬНО виявлять бажання піти на службу в ЗСУ."

Сьогодні Президент підписав Указ № 13/2020 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році».

Надаю декілька роз’яснень.

На весняний призов у квітні цього року ми НЕ будемо залучати 18-ти та 19-ти річних юнаків до строкової служби, за виключенням тих випадків, коли вони ДОБРОВІЛЬНО виявлять бажання піти на службу в ЗСУ.

Вік призову з 18 років чітко прописаний у Законі і він ніколи не змінювався. І, власне, Указ Президента підписаний в межах існуючого закону.

Ми розуміємо і враховуємо бажання молодих українців мати можливість пройти службу в такому віці, аби вже у 20 років планувати подальший життєвий шлях. Підтвердження цьому є звернення, які ми отримуємо.

Відзначу, що під час весняного призову у квітні повістки отримають молоді люди від 20 років. Отже, ніхто примусово до 20 років залучатися до строкової служби не буде.

Щодо реформи призову, про яку неодноразово заявляв - питання опрацьовується і над розробкою концепції реформи ведеться активна робота, яка потребує часу та змін в законодавстві.

Ми обов’язково залучимо громадськість до обговорення та зробимо цей процес максимально відкритим.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк:

 

Метки: призыв на военную службу
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.