Вівторок, 19 березня 2024 року

Росія постачатиме газ до Угорщини в обхід України

Будапешт закуповуватиме частину російського природного газу через Австрію. Глава МЗС Угорщини та голова правління "Газпрому" досягли відповідних домовленостей.

 

Угорщина в 2020 році отримуватиме російський газ, навіть якщо Москва і Київ не укладуть до кінця поточного року угоду про транзитні поставки палива до ЄС. Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив за підсумками переговорів з головою правління російської корпорації "Газпром" Олексієм Міллером. Заяву міністра оприлюднила у четвер, 21 березня, прес-служба МЗС Угорщини.

Об этом пишет DW.COM

"Питання енергобезпеки має також геополітичну складову з огляду на те, що термін дії транзитної угоди між Росією і Україною закінчується наприкінці цього року, а новий контракт поки не підписаний. Це означає, що легко може виникнути ситуація, за якої Росія більше не постачатиме газ в Європу через Україну ", - вважає Петер Сіярто.

 

"Ми повинні підготуватися до цього, оскільки завжди повинні брати до уваги найгірший сценарій при плануванні заходів безпеки енергопостачання країни", - додав міністр. Він пояснив, що Будапешт зможе закуповувати частину природного газу через Австрію. Глава зовнішньополітичного відомства Угорщини уточнив, що сховища його країни в змозі прийняти 6,3 мільярда кубічних метрів газу.

 

За словами міністра, в довгостроковій перспективі Будапешт розраховує на потужності "Турецького потоку", який "Газпром" будує спільно з Болгарією і Сербією.

Метки: Венгрия, газ
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.