Вівторок, 19 березня 2024 року

Катастрофічний дефіцит: Україна купуватиме молоко в Польщі

Через дефіцит сировинного молока декілька вітчизняних переробних підприємств вже планують ввозити молоко-сировину із сусідньої Польщі. Про це повідомила Олена Жупінас, керівник проекту «Гуртовий збут молока» Асоціації виробників молока на конференції присвяченій молочній сфері «Milk Processing», повідомляє прес-служба АВМ.

 

«Це не вирішить системної проблеми української галузі. Адже завезти зможуть декілька тисяч тонн, тим часом дефіцит становить понад 1 млн тонн. Так, у цьому році, вперше в історії України, обсяг виробництва буде меншим за 10 млн тонн. За прогнозом річне виробництво молока складе 9,7 млн тонн, а це на 3,8% менше, ніж минулого року. Основна причина — уже сьогодні ми фіксуємо найбільше скорочення поголів’я дійних корів у промисловому секторі за останні 20 років – понад 30 тисяч корів у промисловому секторі. Однією з причин такої ситуації є старт обігу земель в «турборежимі». Варто після відміни 2016 році спецрежиму ПДВ держава так і не розробила ефективної програми підтримки тваринницької галузі, яка б дала можливість фермам розвиватися.Це все призвело до кризової ситуації в галузі», — наголосила вона.

За її словами, щоб спинити вирізання поголів’я ВРХ та стимулювати розвиток галузі фермерам вкрай важливо мати прозорі правила гри обігу земель та стабільну підтримку на тривалу перспективу.

AgroPolit

Метки: молоко
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.