Вівторок, 19 березня 2024 року

Активісти-розслідувачі: нардеп-радикал Сергій Рибалка намагався за гроші «віджати» АТБ у свого екс-тестя Геннадія Буткевича

Група громадських активістів звернулася до Генеральної прокуратури з вимогою провести розслідування ознак фактів  політичної корупції, наявних  у діях народного депутата від Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Рибалки. Як заявили активісти Олексій Станчевський, Костянтин Дикань та Дмитро Воронков під час брифінгу під стінами ГПУ,  наприкінці 2016-го року вони взяли участь в експерименті-розслідуванні з метою виявлення фактів політичної корупції в українському парламенті та вітчизняних ЗМІ. Активісти називають Сергія Рибалку головним замовником брудної PR-кампанії проти торговельної мережі АТБ та особисто проти свого екс-тестя Геннадія Буткевича.

image(3) image(2)

«За прямим замовленням народного депутата Сергія Рибалки,  директор політичної агенції «AGgroup» Анна Бикова та голова Інституту Публічної політики та консалтингу (ІНПОЛІТ) Сергій Биков організували  за допомогою нас брудну інформаційну кампанію - атаку проти корпорації продовольчих супермаркетів «АТБ» та особисто проти одного із співвласників цієї корпорації Геннадія Буткевича. Безпідставно звинувачуючи його у співпраці з терористами на Донбасі та їхніми російськими кураторами в окупованому Росією Криму. Кінцевою ж метою замовників, очевидно, було повне позбавлення Геннадія Буткевича його законного, соціально відповідального приватного бізнесу», - йдеться в заяві активістів-розслідувачів до Генеральної прокуратури.

image

image(1)

Активісти заявили що метою їхніх дій також було виявлення в українському суспільстві внутрішніх ворогів, які намагаються розхитати ситуацію в країні і грати на руку зовнішньому агресору – Росії.
«Я пішов на цей експеримент для того, щоб показати, як в Україні працюють чорні технології. Є у нас ворог зовнішній – Росія, – яка веде проти нас інформаційну війну, і є ворог внутрішній, який веде інформаційні кампанії з метою дискредитації окремих осіб та певних соціально відповідальних підприємств. Я та мої колеги отримували темники від Сергія Рибалки і його помічників. Ці темники містили неправдиву інформацію про мережу супермаркетів АТБ та особисто про власника компанії Геннадія Буткевича. Ми цю інформацію розповсюджували в ЗМІ, за що потім отримували щедру винагороду від народного депутата», - заявив журналістам один з авторів експерименту-розслідування Олексій Станчевський.
Головною метою чорного PRкоманди Сергія Рибалки був «віджим» торговельної мережі АТБ в свого колишнього тестя Геннадія Буткевича, - вважає інший учасник брифінгу під стінами ГПУ - Дмитро Воронков. «Нардеп Рибалка руками своїх колег по парламенту, через Закон про націоналізацію, очевидно, намагався відібрати у свого колишнього тестя Геннадія Буткевича його торговельну мережу АТБ. Між іншим, ця мережа є одним з найбільших платників податків в Україні. Тому тут вже йдеться про національну безпеку всієї країни, яка стала заручником дій нечистих на руку політичних шахраїв», - заявив Воронков.
На думку політолога КостянтинаДиканя після публічного оприлюднення фактів політичної та економічної корупції, а також про розповсюдження нових «темників» для ЗМІ від команди Сергія Рибалки, народний депутат буде змушений скласти свій депутатський мандат, аби не заважати правоохоронцям провести неупереджене розслідування. «До нас повернулися темники часів Леоніда Кучми. Але тепер їх розсилає команда нардепа Сергія Рибалки. Впевнений, що після оприлюднення фактів прямого фінансування кампанії з чорного PR проти своїх опонентів нардеп поважної демократичної фракції в парламенті має скласти свій мандат, аби не заважати правоохоронцям провести чесне розслідування. Інакше його дії просто не зрозуміють ані його виборці, ані його однопартійці», - заявив Костянтин Дикань.
Учасники брифінгу також продемонстрували гроші, отримані від команди Сергія Рибалки під час експерименту-розслідування і заявили, що готові передати їх правоохоронцям в рамках слідчих дій щодо розслідування оприлюднених фактів політичної та економічної корупції.

Метки: АТБ, рыбалка
Контакти

Столярова, 1, Дніпро, Україна, 49038

mail@dv-gazeta.info

© Останні новини Дніпра та України за сьогодні. Онлайн трансляції, фото та відео репортажі на сайті Днепр вечерний. Всі права захищені.